Yemek Tarifleri
Pratik Midye Dolma

Pratik Midye Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket (250 gram) iç midye
- 1 kuru soğan
- 1 bardak pirinç
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 bardak su(midyeyi haşladımız sudan)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı toz şeker
Pratik Midye Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce midyelerimizi güzelce yıkayıp suyunu süzüyoruz. Sonra bir tencereye üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip kapağı kapalı halde 10-15 dakika haşlıyoruz.
- Haşlanan midyeleri süzgeçle alıp suyunu dökmüyoruz zira pilavında kullanacağız.
- Başka bir tencerede küçük doğranmış soğanımızı zeytinyağında karamelize olacak biçimde uygunca kavuruyoruz.
- Yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinci ek edip biraz kavuruyoruz.
- Ardından tuz, şeker ve baharatları ekleyip midyeyi haşladığımız sudan 1 bardak kadar ekliyoruz. Kapağı kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Pilav demini alınca kaşıklara biçimli olarak alıyoruz ve her birinin üzerine bir midye bırakıyoruz (yaklaşık paketten 45 civarı midye çıktı benim) soğumaya bırakıyoruz.
- Ardından limon sıkıp afiyetle yiyoruz. Tavsiyem kapaklı bir kaba koyup dolapta bekletmek ve sonraki gün yemek. O denli daha efsane oldu.
Pratik Midye Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








Cevap bırakın