Yemek Tarifleri

Pratik İrmik Helvası

Pratik İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 1 kase kırılmış ceviz

Şerbet için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 dolu su bardağı şeker

Pratik İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Küçük bir tencereye süt, su ve şekeri ekleyin. Kaynamaya başlayıp şeker eriyince altını kapatıp bir kenara alın.
  2. Başka bir tavada tereyağını eritip sıvı yağı ekleyin.
  3. Unu ve irmiği ekleyip orta ateşte açık kahverengi bir renk alana kadar kavurun.
  4. Rengi değişince, yavaş yavaş kepçeyle şerbeti ekleyin ve helvayı daima karıştırın.
  5. Cevizleri ekleyip helvayı katın.

Afiyet olsun! 🧿

Pratik İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu