Yemek Tarifleri
Pratik İrmik Helvası

Pratik İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı irmik
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 1 kase kırılmış ceviz
Şerbet için;
- 1 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı su
- 1 dolu su bardağı şeker
Pratik İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Küçük bir tencereye süt, su ve şekeri ekleyin. Kaynamaya başlayıp şeker eriyince altını kapatıp bir kenara alın.
- Başka bir tavada tereyağını eritip sıvı yağı ekleyin.
- Unu ve irmiği ekleyip orta ateşte açık kahverengi bir renk alana kadar kavurun.
- Rengi değişince, yavaş yavaş kepçeyle şerbeti ekleyin ve helvayı daima karıştırın.
- Cevizleri ekleyip helvayı katın.
Afiyet olsun! 🧿
Pratik İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Cevap bırakın