Yemek Tarifleri

Porsiyonluk Vişneli Turta

Porsiyonluk Vişneli Turta Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 125 gr tereyağ yahut margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3.5-4 su bardağı un

İç harcı için

  • 2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış donmuş vişne
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 tatlı kaşığı nişasta (Çok az su ile açılacak)
  • 1 çay kaşığı tereyağ

Porsiyonluk Vişneli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamuru için tüm gereçleri bir kaba aktarıp güzelce yoğurun.
  2. Ardından 4te 1ini ayırın kalan hamuru katı yağla yağlanmış 12li tart kalıba hisse edip çatalla delikler açın.
  3. Önceden ısıtılmış 180° fırında 10 dakika ön pişirme yapın (dilerseniz tartı yapması için nohut koyabilirsiniz tart hamurlarının içerisine)
  4. Daha sonra fırından çıkarıp vişneli harcı hazırlayın tavaya vişne ve şekeri alıp kaynayana kadar karıştırın.
  5. Kaynadıktan sonra az suyla açtığınız nişastayı ekleyip yoğunlaşana kadar karıştırmaya devam edin.
  6. Son olarak parlaklık vermesi için tereyağ ekleyip ocaktan alın.
  7. İç harcı tart hamurlarına hisse edin daha sonra ayırdığınız hamuru iki yağlı kağıt ortasında açıp şeritler halinde kesin ve vişnelerin üzerine gelişi hoş dizin (dilerseniz hamuru buzlukta dondurup rendeleyedebilirsiniz)
  8. Ardından evvelden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  9. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis tabağına alın ve pudra şekeri serpin. Afiyet olsun ?.

Porsiyonluk Vişneli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu