Yemek Tarifleri
Porsiyonluk Pasta

Porsiyonluk Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pastacı kreması için;
- 1 çay bardağı 1 parmak eksik toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 su bardağı süt (400 ml)
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
Kek için;
- 5 adet yumurta
- 50 gram toz şeker yaklaşık yarım çay bardağı
- 50 gram süt (6-7 yemek kaşığı)
- 50 gram sıvı yağ (6-7 yemek kaşığı)
- 1 tutam tuz
- 1 adet vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı un
Kırmızı meyve sos;
- Yarım su bardağı franbuaz
- Yarım su bardağı çilek
- Yarım su bardağı böğürtlen
- Yarım su bardağı vişne
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Nişastayı açmak için;
- Çok az su
Üzerine ganaj için;
- 1 kutu krema
- 130 gram çikolata
Porsiyonluk Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pastacı kremasının yapılışı. Hepsini tencereye koyun devamlı karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin. Ocağı kapatınca; 1 paket vanilya, 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyip, devamlı karıştırarak yağı eritelim.
- Pastacı kremasına değecek biçimde poşetle kapatıp buzdolabında soğutalım. Soğuduktan sonra 1 poşet kremşantiyi ekleyip mikserle 5-6 dk çırpalım.
- Kek hamurunun yapılışı için; 5 yumurtanın sarı ve aklarını birbirinden ayıralım. Akları koyduğumuz kase büsbütün kuru olmalı ve aklara katiyen yumurta sarısı karışmamalı.
- Önce yumurta aklarını çırpıyoruz. Çırptıkça azar azar şekeri ilave ediyoruz. Köpükler büsbütün sabitlenene kadar çırpıyoruz.
- Yumurta sarısı olan çırpma kabına; tuz, sıvı yağ, süt, vanilin, kabartma tozu ve unu ekleyip mikserin düşük ayarında çırpalım.
- Homojen bir kıvama gelince köpürttüğümüz yumurta aklarını azar azar ekleyip karışıma yedirelim. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine karışımı dökelim.
- 160 derece fansız ayarda 12-13 dk pişirelim, fırınınız süratli pişiriyorsa denetim ederek pişirin.
- Keki fırından alınca birinci sıcağı çıkınca diğer bir yağlı kağıda karşıt çevirip, öbür yağlı kağıdı çıkarıp rulo formunda saralım soğumaya bırakalım. Soğuyunca fotoğraftaki üzere kesin.
- Meyve sosun yapılışı için kırmızı meyveleri tavaya alın şekeri dökün meyveleri eze eze pişirin. Sonra sulandırdığımız nişastayı ekleyip, bir iki kaynatıp soğumaya bırakın.
- Keklerin ortasına pastacı kremasından sürün üzerine meyveli sos koyun ve rulo sarın.
- Üzerine ganaj için; 1 kutu kremayı ısıtıp 130 gram çikolata ekle ve en son olarak pastanın üzerine dökün
Porsiyonluk Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





Cevap bırakın