Yemek Tarifleri

Porsiyonluk Pasta

Porsiyonluk Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pastacı kreması için;

  • 1 çay bardağı 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta

Kek için;

  • 5 adet yumurta
  • 50 gram toz şeker yaklaşık yarım çay bardağı
  • 50 gram süt (6-7 yemek kaşığı)
  • 50 gram sıvı yağ (6-7 yemek kaşığı)
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Kırmızı meyve sos;

  • Yarım su bardağı franbuaz
  • Yarım su bardağı çilek
  • Yarım su bardağı böğürtlen
  • Yarım su bardağı vişne
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Nişastayı açmak için;

  • Çok az su

Üzerine ganaj için;

  • 1 kutu krema
  • 130 gram çikolata

Porsiyonluk Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Pastacı kremasının yapılışı. Hepsini tencereye koyun devamlı karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin. Ocağı kapatınca; 1 paket vanilya, 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyip, devamlı karıştırarak yağı eritelim.
  2. Pastacı kremasına değecek biçimde poşetle kapatıp buzdolabında soğutalım. Soğuduktan sonra 1 poşet kremşantiyi ekleyip mikserle 5-6 dk çırpalım.
  3. Kek hamurunun yapılışı için; 5 yumurtanın sarı ve aklarını birbirinden ayıralım. Akları koyduğumuz kase büsbütün kuru olmalı ve aklara katiyen yumurta sarısı karışmamalı.
  4. Önce yumurta aklarını çırpıyoruz. Çırptıkça azar azar şekeri ilave ediyoruz. Köpükler büsbütün sabitlenene kadar çırpıyoruz.
  5. Yumurta sarısı olan çırpma kabına; tuz, sıvı yağ, süt, vanilin, kabartma tozu ve unu ekleyip mikserin düşük ayarında çırpalım.
  6. Homojen bir kıvama gelince köpürttüğümüz yumurta aklarını azar azar ekleyip karışıma yedirelim. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine karışımı dökelim.
  7. 160 derece fansız ayarda 12-13 dk pişirelim, fırınınız süratli pişiriyorsa denetim ederek pişirin.
  8. Keki fırından alınca birinci sıcağı çıkınca diğer bir yağlı kağıda karşıt çevirip, öbür yağlı kağıdı çıkarıp rulo formunda saralım soğumaya bırakalım. Soğuyunca fotoğraftaki üzere kesin.
  9. Meyve sosun yapılışı için kırmızı meyveleri tavaya alın şekeri dökün meyveleri eze eze pişirin. Sonra sulandırdığımız nişastayı ekleyip, bir iki kaynatıp soğumaya bırakın.
  10. Keklerin ortasına pastacı kremasından sürün üzerine meyveli sos koyun ve rulo sarın.
  11. Üzerine ganaj için; 1 kutu kremayı ısıtıp 130 gram çikolata ekle ve en son olarak pastanın üzerine dökün

Porsiyonluk Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu