Yemek Tarifleri
Poğaça Tanımı
Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 yumurta beyazı (Sarısını üzeri için ayırdım)
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 5 ,5 su bardağı un
Üzeri için
- Yumurta sarısı
- Yarım yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı süt
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Malzeme listesindeki sıvı materyalleri güzelce karıştırıyoruz.
- Sonrasında unumuzu denetimli bir halde ekliyoruz.
- Hamurumuzu yoğurduktan sonra yarım saat 40 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurlarımızı 12 adet eşit kesime bölüp bezeler oluşturuyoruz.
- Sonrasında oda sıcaklığında erimiş olan tereyağımızdan bir çay kaşığı kadar içine sürüp rulo haline getiriyoruz.
- Rulo haline gelen poğaçalarımızı dinlendiriyoruz.
- Dinlenen poğaçalarımızı şekillendirip tepsimize yerleştiriyoruz.
- Tepsimize yerleştirdiğimiz poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı ,bir çay kaşığı pekmez, 1 tatlı kaşığı süt karışımını sürüp 200 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakıyoruz.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın