Yemek Tarifleri

Poğaça Tanımı

Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta beyazı (Sarısını üzeri için ayırdım)
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 5 ,5 su bardağı un

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Yarım yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı süt

Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Malzeme listesindeki sıvı materyalleri güzelce karıştırıyoruz.
  2. Sonrasında unumuzu denetimli bir halde ekliyoruz.
  3. Hamurumuzu yoğurduktan sonra yarım saat 40 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Mayalanan hamurlarımızı 12 adet eşit kesime bölüp bezeler oluşturuyoruz.
  5. Sonrasında oda sıcaklığında erimiş olan tereyağımızdan bir çay kaşığı kadar içine sürüp rulo haline getiriyoruz.
  6. Rulo haline gelen poğaçalarımızı dinlendiriyoruz.
  7. Dinlenen poğaçalarımızı şekillendirip tepsimize yerleştiriyoruz.
  8. Tepsimize yerleştirdiğimiz poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı ,bir çay kaşığı pekmez, 1 tatlı kaşığı süt karışımını sürüp 200 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakıyoruz.

Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu