Yemek Tarifleri
Pizza Tadında Fırında Bayat Ekmek Kızartması

Pizza Tadında Fırında Bayat Ekmek Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- Bayat ekmek
- 2 tane yumurta
- 1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
- 2 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri
- Yarım kase rendelenmiş sucuk
- 3 tane yeşil sivri biber
- 2 tane orta uzunluk domates
- Bir tutam maydanoz
- Bir yemek kaşığı kahvaltılık teremyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı kekik ve yeteri kadar tuz
Pizza Tadında Fırında Bayat Ekmek Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle üstte vermiş olduğum gereçlerden domatesi küp küp doğrayalım ve bir kaseye alalım.
- Biberlerimizide ince ince doğrayalım onuda onun üzerine alalım.
- Aynı halde maydanozda doğradıktan sonra öteki bir kaseye yahut salata leğenimize yumurtalarımızı kırıp çırpalım .
- Daha sonrada sıvı yağ, teremyağı, rendelemiş olduğumuz peynirlerimizi, sucuğumuzu ve daha evvel doğramış olduğumuz sebzelerimizi, baharatlarını ve tuzunuda attıktan sonra birbiriyle özleşinceye kadar karıştıralım ve bu karışımı dilimlemiş olduğumuz ekmeklerimizin üzerine bir bıçak yardımıyla yeteri kadar sürelim.
- Fırının ızgarasına yerleştirdikten sonra daha evvelce ısıtmış olduğumuz 175 derece fırınımızda pişirelim yeteri kadar piştikten sonrada fırından çıkaralım yapacak olanlara afiyet olsun. 😊.
Not: her vakit olduğu üzere ben yeniden sizlere fırın ayarınızı kendi fırınınıza nazaran ayarlamanızı tavsiye ederim zira her fırının özelliği farklı oluyor o yüzden tanımlardaki pişirme derecesi ve müddeti tutmayabiliyor.
Pizza Tadında Fırında Bayat Ekmek Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





Cevap bırakın