Yemek Tarifleri

Pirinç Pilavı

Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket tavuk suyu bulyon
  • 1 buçuk su bardağı su

Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak yemeğe başlamadan evvel pirinçi ıslıyorum. Yarım saat evvelce ıslıyorum.
  2. Yemeğe başlamadan evvel pirinçi süzgeçe geçiyoruz ve süzülmeye bırakıyoruz.
  3. Tavamızı alıyoruz. Sıvı yağımızı ve tereyağımızı ısıtıyoruz.
  4. Isınan yağa tavuk bulyonumuzu atıp gezdirerek eritiyoruz.
  5. Ardından arpa şehriyemizi ve tuzu atıp şehriyeler hafif sütlü kahve tonunu alana kadar kavuruyoruz.
  6. Ardından süzülen pirinçimizi döküp 4- 5 saniye karıştırıyoruz.
  7. Sonrasında suyu katıp bir dolanıyoruz kaşıkla.
  8. Kapağını kapatıp yüksek ateşte pişiriyor göz göz olunca en sona kısıyoruz.
  9. Suyu güzelce çekince kapatıp 15 dakika demlemeye bırakıyoruz.Şimdi den afiyet olsun.

Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu