Yemek Tarifleri
Pırasa Çorbası

Pırasa Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 orta uzunluk havuç
- 1 orta uzunluk patates
- 2 adet pırasa
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı (tepeleme) un
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) fincan zeytinyağı
- Tuz, toz biber
- 1 adet kesme şeker
- 1 su bardağı et suyu
Pırasa Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yemeklik doğranan kuru soğan zeytinyağında kavrulur. Üzerine küp küp doğranan havuç ve patates eklenip, kavrulur. Sonrasında ince ince kıyılan pırasanın beyaz kısmı eklenir ve güzelce kavrulur.
- Daha sonra et suyu ile birlikte 4 su bardağı su katılıp, tuz ve 1 adet kesme şeker çorbaya eklenir.
- Sebzeler yumuşayana kadar düzgünce pişirilip, blenderdan geçirilir. 1 su bardağı süt ile un karıştırılıp, çorbaya ek edilir. Şayet kıvam ağır gelirse bir ölçü daha su eklenebilir.
- Servis etabında tereyağı ile toz biber uygunca yakılır. Kaselere alınan çorbaların üzerine gezdirilir.
- İnce ince kıyılan pırasanın taze kısımları da eklenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Pırasa Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






Cevap bırakın