Yemek Tarifleri

Pileli Börek

Pileli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 300 gram böreklik lor peyniri
  • 1 avuç maydanoz
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 1/2 (yarım) su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı süt

Pileli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 2 adet yumurta, 1 şişe maden suyu,1 çay bardağı süt ve 1/2 su bardağı sıvı yağı karıştırın.
  2. Bir kasede de 300 gram böreklik lor ile doğranmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın.
  3. Fırın tepsime nazaran ben toplam 3 adet yufka kullandım.
  4. İlk yufkayı serip sostan gezdirin.
  5. Sosu fırça yardımıyla dağıtın.
  6. Yufkanın her yerine iç harçtan serpin.
  7. Yufkayı kenarından başlayıp büzerek ortaya kadar getirin.
  8. Diğer kenarı da büze büze ortaya getirin.
  9. Yufkayı ortadan ikiye kesin.
  10. Pileleri bozmadan fırın tepsisine yerleştirin.
  11. Diğer 2 yufka için de birebir süreçleri uygulayın.
  12. Kalan sosu üzerine gezdirin.
  13. Önceden ısınmış 180° fırında kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.

İncecik ve hafif böreğimiz hazır.Afiyet olsun 🥰.

Pileli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu