Yemek Tarifleri
Pileli Börek
Pileli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 300 gram böreklik lor peyniri
- 1 avuç maydanoz
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için;
- 2 adet yumurta
- 1 şişe maden suyu
- 1/2 (yarım) su bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay bardağı süt
Pileli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta, 1 şişe maden suyu,1 çay bardağı süt ve 1/2 su bardağı sıvı yağı karıştırın.
- Bir kasede de 300 gram böreklik lor ile doğranmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın.
- Fırın tepsime nazaran ben toplam 3 adet yufka kullandım.
- İlk yufkayı serip sostan gezdirin.
- Sosu fırça yardımıyla dağıtın.
- Yufkanın her yerine iç harçtan serpin.
- Yufkayı kenarından başlayıp büzerek ortaya kadar getirin.
- Diğer kenarı da büze büze ortaya getirin.
- Yufkayı ortadan ikiye kesin.
- Pileleri bozmadan fırın tepsisine yerleştirin.
- Diğer 2 yufka için de birebir süreçleri uygulayın.
- Kalan sosu üzerine gezdirin.
- Önceden ısınmış 180° fırında kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
İncecik ve hafif böreğimiz hazır.Afiyet olsun 🥰.
Pileli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











Cevap bırakın