Yemek Tarifleri

Peynirli Zarf Böreği

Peynirli Zarf Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane böreklik yufka

Dolgu için;

  • 1 paket çeçil peyniri
  • 1 paket örgü peyniri
  • Yarım demet maydanoz

Sosu için;

  • 150 gram tereyağ
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Susam
  • 1 adet yumurta sarısı

Peynirli Zarf Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sos için; tereyağ, yumurta ve tuz karıştırılır.
  2. Peynirler doğranıp, maydanoz eklenir karıştırılır.
  3. Yufka tezgaha serilir sos hertarafa sürülür. Yufka iki kenarından içe gerçek katlanır. Tekrar sos sürülür ve öbür iki kenar içe katlanır.
  4. Ortasına peynir koyulur ve 4 kenar içe yanlışsız zarf halinde katlanır. Yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.
  5. Önceden ısınmış 220 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Peynirli Zarf Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu