Yemek Tarifleri
Peynirli Zarf Böreği

Peynirli Zarf Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 tane böreklik yufka
Dolgu için;
- 1 paket çeçil peyniri
- 1 paket örgü peyniri
- Yarım demet maydanoz
Sosu için;
- 150 gram tereyağ
- 3 adet yumurta
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Susam
- 1 adet yumurta sarısı
Peynirli Zarf Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sos için; tereyağ, yumurta ve tuz karıştırılır.
- Peynirler doğranıp, maydanoz eklenir karıştırılır.
- Yufka tezgaha serilir sos hertarafa sürülür. Yufka iki kenarından içe gerçek katlanır. Tekrar sos sürülür ve öbür iki kenar içe katlanır.
- Ortasına peynir koyulur ve 4 kenar içe yanlışsız zarf halinde katlanır. Yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.
- Önceden ısınmış 220 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Peynirli Zarf Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














Cevap bırakın