Yemek Tarifleri

Peynirli Poğaça

Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 2 adet yumurta akı sarısı üzerine
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6-6.5 su bardağı un (Kontrolü ekleyin ölçüsü değişebilir)
  • Susam
  • Çörek otu
  • Kuru peynir yada lor

Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Su ve sütü yoğurma kabına alıp mayayı ekleyelim karıştırarak mayayı eritelim.
  2. Yağ, şeker ,yumurta beyazını katıp çırpalım. Unu denetimi formda ek edip tuzu da ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur olsun…
  3. Üzerini örtüp en az bir saat mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalanan hamuru bir kaç kere yoğurup havasını aldırmadım.
  5. İstediğiniz büyüklükte modüller kopararak yuvarlayıp biraz elimizle açıp peyniri katıp yuvarlayalım.
  6. Hepsini tamamladıktan sonra üzerine bir sofra bezi örterek 15 dk daha bekletelim.
  7. Yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpip 200 derecede 25 dk kadar pişirelim. Fırına nazaran mühlet değişebilir.

Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu