Yemek Tarifleri

Peynirli Maydonozlu Tepsi Çöreği

Peynirli Maydonozlu Tepsi Çöreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta akı (Sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim lütfen yumuşak bir hamur olmalı)
  • 150 gram beyaz peynir
  • 1 tutam maydonoz

Üzeri için:

  • 1 kesim beyaz peynir
  • 1 tutam maydonoz
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Dilerseniz susam ve çörek otu

Peynirli Maydonozlu Tepsi Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Kahvaltılara pamuk üzere bir tepsi çöreği????.

  1. Öncelikle yoğurma kabına sıvı materyalleri alalım.
  2. Üzerine tuz ekleyelim yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Üzerine doğranmış maydanoz ve peyniri ufalayıp tekrar yoğuralım.
  4. 1 saat mayalanmaya bırakalım, müddet sonunda hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayalım üzerini kapatıp 20 dakika tepsi mayası yapalım.
  5. Süre sonunda yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırıp üzerine sürelim.
  6. Üzerine peynir serpip kalan maydonozu da serpelim.
  7. Parmak uçlarıyla bastırarak pide biçimi verelim.
  8. Dilerseniz susam ve çörek otu serpip evvelce ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  9. Fırından alıp üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirelim dilimleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Peynirli Maydonozlu Tepsi Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu