Yemek Tarifleri

Peynirli Mayalı Çizik Poğaça

Peynirli Mayalı Çizik Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya yahut 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 2 adet yumurta ( sarıları üzerine ayrılacak )
  • Yaklaşık 8-9 bardak un ( denetimli ekleyin )

İçi için;

  • Beyaz peynir
  • Oda ısısında tereyağı

Peynirli Mayalı Çizik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yoğurma kabına birinci olarak ılık süt, ılık su, şeker ve mayayı koyalım karıştırıp 10 dk bekleyelim maya aktifleşsin.
  2. Daha sonra yağı, tuzu, yumurta beyazlarını ve 3 bardak kadar unu ekleyelim.
  3. Sonra kalan unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak hamur elde edelim.
  4. Hamur toparlanınca yoğurma sürecini bırakmayın yoğurun.
  5. Mayalı hamur her vakit yoğrulmak ister. Daha lezzetli olur.
  6. Hamurun üzerini örterek 1 saat mayalandırın.
  7. Mayalanan hamurdan 18 – 20 adet mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
  8. Her bezenin üzerine bir modül tereyağı koyup tekrar örtün 10 dk dinlendirin.
  9. Her bezeyi elinizle açarak uzun silindir haline getirin ortasına evvel oda ısısında tereyağı sürün sonra biraz beyaz peynir koyup evvel alt sonra üst kısmını peynirin üzerine kapatın. Fotoğraflarda detaylı gösterdim.
  10. Tüm bezeleri bu biçimde hazırlayın. Jilet ile yayvan kesikler atın.
  11. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı koyup üzerini tekrar örtün ve 1 saat daha tepsi mayası verin. Bu sayede poğaçalar kocaman olacaktır.
  12. 1 saat sonra üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp evvelden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fanlı fırında nar üzere kızarana dek pişirin.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????.

Peynirli Mayalı Çizik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu