Yemek Tarifleri

Peynirli Kek

Peynirli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Pul biber (İsteğe bağlı)
  • 1 kase beyaz peynir (Küp küp doğranmış)
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Susam
  • Çörek otu

Peynirli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Derin bir kaba yumurtayı alarak yeterlice çırpalım.
  2. Peynir ve maydanoz hariç materyalleri alarak çırpmaya devam edelim.
  3. Maydanoz ve peyniri de ekleyerek spatula yardımıyla karıştıralım.
  4. Pişirme kalıbımızı yeterlice yağlayalım.
  5. Kekimizi kalıbımıza dökelim. (ben bu sefer düz borcam kullandım. Konuklarımıza muffin kalıplarında yapıyorum çok hoş oluyor onunda fotoğrafını bırakayım).
  6. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında denetimli olarak pişirelim.

Peynirli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu