Yemek Tarifleri

Peynirli İrmik Helvası (Kokusuyla Ve Tadıyla Harika Yapıldığı An Biten )

Peynirli İrmik Helvası (Kokusuyla Ve Tadıyla Süper Yapıldığı An Biten ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 100 gr. tereyağı
  • 125 gr. mozarella peyniri yada lisan peyniri (dilimlenmiş)
  • 4 su bardağı soğuk su

Peynirli İrmik Helvası (Kokusuyla Ve Tadıyla Harika Yapıldığı An Biten ) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Uygun bir tavaya tereyağını alıp eriyene kadar pişirin.
  2. Ardından irmiğini ek edip irmiklerin rengi yoğunlaşıncaya (değişene) kadar kavurun.
  3. Rengi değişen irmiklerin içine toz şekerini ve suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Suyunu çektikten sonra dilimlenmiş peyniri içine koyup peynirler eriyene kadar karıştırın.
  5. Sıcak servis ve istediğiniz süslemelerle servis yapabilirsiniz.

Deneyeceklere ve deneyenlere şimdiden afiyet-şifa olsun. ?.

**Nefis ve enfes tatlımız hazırdır.

Bardak ölçüsü: 200 ml.

Not: şayet ki materyallerdeki peynirlerden elinizde yoksa yada sevmiyorsanız kaşar peyniri de koyabilirsiniz…

Peynirli İrmik Helvası (Kokusuyla Ve Tadıyla Süper Yapıldığı An Biten ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu