Yemek Tarifleri
Peynirli Çörek

Peynirli Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 ,5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant kuru maya
- Aldığı kadar un
Üzeri için
- 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- İnce kıyılmış maydanoz
- 2 diş sarımsak
- Peynir (Ben kuru peynir kullandım istediğiniz peyniri kullanabilirsiniz)
Peynirli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına kuru mayayı ,şekeri, ılık suyu, ılık sütü koyalım karıştıralım.
- Sıvı yağı ,tuzu ekleyelim yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim mayalanmaya bırakalım.
- Bir kabın içine tereyağı alalım.
- Sarımsakları içine rendeleyelim kıyılmış maydanozları ekleyelim uygunca karıştıralım.
- Hamur mayalandıktan sonra tezgaha alalım oklavayla hafif açalım yağlanmış tepsiye alalım yayalım.
- Çatalla her yerine delikler açalım.
- Tereyağı sosunu her yerine gelecek halde sürelim üzerine peynir sürelim.
- 180 derece fırında alt üst kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun şimdiden 🥰🥰🥰.
Peynirli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






Cevap bırakın