Yemek Tarifleri

Peynirli Çörek

Peynirli Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 5 su bardağı un (200 ml bardak ölçüsü)

Üzerine için

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Susam
  • Çörek otu
  • 50 gram beyaz peynir

Peynirli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle derin bir kabın içine ılık sütü ekleyip üzerine kuru mayayı ek edip karıştırın.
  2. Un ve kabartma tozu hariç kalan gereçleri ek edip güzelce karıştırın.
  3. Un ve kabartma tuzunu ekleyin unu denetimli ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Üzerini örtüp mayalanması için bekletin.
  5. Mayalanan hamuru iki eşit modüle bölün.
  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine bezemizi alıp üzerini örtüp 10 dakika dinlendirelim.
  7. Dinlendikten sonra elimizle yuvarlak olacak halde 26 cm açalım ve tepside 15 dakika kadar bekletelim.
  8. Üzerine için yumurta ve yoğurt uygunca çırpıp üzerine sürelim.
  9. Beyaz peynir serpiştirelim.
  10. Susam ve çörek otu atıp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirelim afiyet olsun.

İkinci bezeye de birebir süreci uygulayalım 👌.

Peynirli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu