Yemek Tarifleri
Peynirli Çörek

Peynirli Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 5 su bardağı un (200 ml bardak ölçüsü)
Üzerine için
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Susam
- Çörek otu
- 50 gram beyaz peynir
Peynirli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle derin bir kabın içine ılık sütü ekleyip üzerine kuru mayayı ek edip karıştırın.
- Un ve kabartma tozu hariç kalan gereçleri ek edip güzelce karıştırın.
- Un ve kabartma tuzunu ekleyin unu denetimli ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Üzerini örtüp mayalanması için bekletin.
- Mayalanan hamuru iki eşit modüle bölün.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine bezemizi alıp üzerini örtüp 10 dakika dinlendirelim.
- Dinlendikten sonra elimizle yuvarlak olacak halde 26 cm açalım ve tepside 15 dakika kadar bekletelim.
- Üzerine için yumurta ve yoğurt uygunca çırpıp üzerine sürelim.
- Beyaz peynir serpiştirelim.
- Susam ve çörek otu atıp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirelim afiyet olsun.
İkinci bezeye de birebir süreci uygulayalım 👌.
Peynirli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








Cevap bırakın