Yemek Tarifleri

Peynirli Bazlama

Peynirli Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 ml süt (ılık)
  • 100 ml su (ılık)
  • 600 gr un
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 21 gram maya

Peynirli Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yoğurma kabın içerisinde mayayı, ılık sütün ve suyun içerisinde güzelce eritin.
  2. Ardından tuzunu ek edip karıştırın ve un ek edip güzelce 5-10 dakika yoğurun 1 saat dinlendirin.
  3. Dinlenen hamuru 6 adet beze alın üzerini kapatın ve bezeleri 15 dk bu halde dinlendirin .
  4. Daha sonra tezgahın üzerini hafif unlayın ve hamuru gösterdiğim biçimde açın.
  5. Orta kısmına çeçil peyniri yerleştirin ve kenarlarını orta kısmına toplayarak güzelce kapatın şayet yeterli kapatmazsanız kenarlarını bazlamanızı pişirirken peynirler kenarlarından çıkabilir.
  6. Orta kısmını güzlece topladıktan sonra oklava ile tekrar bazlamanızı hafif büyültün ister saçta pişirin .
  7. İster teflon tavada her ikisinde de pişirebilirsiniz pişen bazlamaların üzerine sıcak sıcak tereyağ sürmenizi tavsiye ederim.

Peynirli Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu