Yemek Tarifleri
Peynirli Açık Pide
Peynirli Açık Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 çay bardağı ılık süt
- 3 çay bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket maya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 su bardak un
İç malzemesi
- 300 gr kaşar peynir
- 200 gr beyaz peynir
- Yarım demet maydonoz
Kenarlarına sürmek için
- 1 adet yumurta
Peynirli Açık Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mayamızı ılık süt ile eritiyoruz ve su, tuz, şeker,tereyağını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Unu denetimli bir formda ekleyip hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz (1saat).
- Kaşar peyniri ve beyaz peyniri rendeliyoruz maydanozu ince ince doğrayıp karıştırıyoruz.
- Hamurumuzu beze yaptıktan sonra pide biçiminde açıyoruz.
- İç gerecini yerleştiriyoruz kenarları katlıyoruz.
- Yumurtayı çırpıyoruz hamurumuzun üstüne sürüyoruz.
- 180 derecede 45 dakika pişiriyoruz.
Peynirli Açık Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










Cevap bırakın