Yemek Tarifleri

Peynirli Açık Pide

Peynirli Açık Pide Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 3 çay bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket maya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardak un

İç malzemesi

  • 300 gr kaşar peynir
  • 200 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydonoz

Kenarlarına sürmek için

  • 1 adet yumurta

Peynirli Açık Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Mayamızı ılık süt ile eritiyoruz ve su, tuz, şeker,tereyağını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  2. Unu denetimli bir formda ekleyip hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz (1saat).
  3. Kaşar peyniri ve beyaz peyniri rendeliyoruz maydanozu ince ince doğrayıp karıştırıyoruz.
  4. Hamurumuzu beze yaptıktan sonra pide biçiminde açıyoruz.
  5. İç gerecini yerleştiriyoruz kenarları katlıyoruz.
  6. Yumurtayı çırpıyoruz hamurumuzun üstüne sürüyoruz.
  7. 180 derecede 45 dakika pişiriyoruz.

Peynirli Açık Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu