Yemek Tarifleri
Peynir Ve Turşu Saklama Suyu Nasıl Hazırlanır

Peynir Ve Turşu Saklama Suyu Nasıl Hazırlanır Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tepeleme yemek kaşığı iri tuz
- 1 lt tatlı su
Peynir Ve Turşu Saklama Suyu Nasıl Hazırlanır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bunun için 1- 2 lt kaba kaynatılmış ve soğutulmuş suyu alalım. (Hazır suda olur )
- Bu suyun içine 2 tepeleme yemek kaşığı kaya tuzunu ekleyip karıştırarak eritelim.Not : kesinlikle kaya tuzu kullanın, deniz tuzu yumuşama yapabilir.
- Genellikle 1 lt suya 2 yemek kaşığı tuz konuluyor ona nazaran ayarlamanızı yapın. Tuz büsbütün eriyince yumurta ile test edelim.
- Yıkanmış pak yumurtayı suya koyalım tabana batmayıp üstte kaldıysa suyumuz olmuş demektir.
- Artık peynirlerimizi koyabiliriz. Bir kaba peynirlerimizi alalım ve sudan üzerine çıkana kadar dökelim ağzını kapatalım.
- Bu halde bütün peynirlerinizi yapıp saklayabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🌹.
Peynir Ve Turşu Saklama Suyu Nasıl Hazırlanır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








Cevap bırakın