Yemek Tarifleri

Peynir Ve Turşu Saklama Suyu Nasıl Hazırlanır

Peynir Ve Turşu Saklama Suyu Nasıl Hazırlanır Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tepeleme yemek kaşığı iri tuz
  • 1 lt tatlı su

Peynir Ve Turşu Saklama Suyu Nasıl Hazırlanır Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bunun için 1- 2 lt kaba kaynatılmış ve soğutulmuş suyu alalım. (Hazır suda olur )
  2. Bu suyun içine 2 tepeleme yemek kaşığı kaya tuzunu ekleyip karıştırarak eritelim.Not : kesinlikle kaya tuzu kullanın, deniz tuzu yumuşama yapabilir.
  3. Genellikle 1 lt suya 2 yemek kaşığı tuz konuluyor ona nazaran ayarlamanızı yapın. Tuz büsbütün eriyince yumurta ile test edelim.
  4. Yıkanmış pak yumurtayı suya koyalım tabana batmayıp üstte kaldıysa suyumuz olmuş demektir.
  5. Artık peynirlerimizi koyabiliriz. Bir kaba peynirlerimizi alalım ve sudan üzerine çıkana kadar dökelim ağzını kapatalım.
  6. Bu halde bütün peynirlerinizi yapıp saklayabilirsiniz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🌹.

Peynir Ve Turşu Saklama Suyu Nasıl Hazırlanır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu