Yemek Tarifleri
Peynir Dolgulu Kiraz Biber Turşusu

Peynir Dolgulu Kiraz Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kiraz biber
- Yarım kg lor peyniri
- 1 yemek kasığı tuz
- Zeytinyağı
- Sıvı yağ
- Sarımsak
- Üzüm sirkesi
Peynir Dolgulu Kiraz Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kiraz biberlerin içini temizleyip yıkıyoruz. İç dolgusu için lor peyniri 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tuzu uygunca karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız harcı biberlerin içine dolduruyoruz. Hazırlanan biberleri kavanozlara sıkıca diziyoruz. Ortalarına kavanoz başı 3 diş olacak halde sarımsak koyuyoruz. 1 er yemek kaşığı sirke ekliyoruz her bir kavanoza.
- Kavanozların içini ister zeytinyağı sıvı yağ karışık isterseniz yalnızca zeytinyağı ile dolduruyoruz.
- Kapaklarıda sıkıca kapattıktan sonra tencereye diziyoruz konservelerimizi ve yarısına gelecek biçimde su koyup yarım saat kaynatıyoruz.
- Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz ve 10 gün sonra tüketime hazır oluyor.
Not:Kapaklarınız kesinlikle yeni kapak olsun ve kaynatırken kapaklar üstte olacak biçimde konserveleri kaynatın.
Peynir Dolgulu Kiraz Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Cevap bırakın