Yemek Tarifleri

Peynir Dolgulu Kiraz Biber Turşusu

Peynir Dolgulu Kiraz Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kiraz biber
  • Yarım kg lor peyniri
  • 1 yemek kasığı tuz
  • Zeytinyağı
  • Sıvı yağ
  • Sarımsak
  • Üzüm sirkesi

Peynir Dolgulu Kiraz Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kiraz biberlerin içini temizleyip yıkıyoruz. İç dolgusu için lor peyniri 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tuzu uygunca karıştırıyoruz.
  2. Hazırladığımız harcı biberlerin içine dolduruyoruz. Hazırlanan biberleri kavanozlara sıkıca diziyoruz. Ortalarına kavanoz başı 3 diş olacak halde sarımsak koyuyoruz. 1 er yemek kaşığı sirke ekliyoruz her bir kavanoza.
  3. Kavanozların içini ister zeytinyağı sıvı yağ karışık isterseniz yalnızca zeytinyağı ile dolduruyoruz.
  4. Kapaklarıda sıkıca kapattıktan sonra tencereye diziyoruz konservelerimizi ve yarısına gelecek biçimde su koyup yarım saat kaynatıyoruz.
  5. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz ve 10 gün sonra tüketime hazır oluyor.

Not:Kapaklarınız kesinlikle yeni kapak olsun ve kaynatırken kapaklar üstte olacak biçimde konserveleri kaynatın.

Peynir Dolgulu Kiraz Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu