Yemek Tarifleri

Pesto Soslu Makarna

Pesto Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket penne (kalem) makarna
  • 1 kutu (200ml) sıvı krema
  • 1 kavanoz pesto sos
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Zerdeçal

Pesto Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tenceremize suyumuzu tuzumuzu ekleyip makarnamızı haşlanmaya bırakalım ve sosumuzu yapmaya başlayalım.
  2. Uygun bir kaba sıvı kremamızı ve pesto sosumuzu ekleyelim. Bu etapta aşikâr bir ölçü vermedim siz damak tadınıza nazaran azaltıp arttırabilirsiniz ben pesto sosundaki o buram buram fesleğen tadını ve kokusunu sevdiğim için 290ml lik kavanozun hepsini kullandım.
  3. Sonrasında 1 çorba kepçesi yardımıyla makarna suyundan sosumuza ek edelim (dipnot; makarnanın kaynar suyuyla kremanın kesilmemesi için bir yandan karıştırıp bir yandan suyu ekleyin)
  4. Makarna suyundan ekledikten sonra makarnaya 1 çay kaşığı kadar zerdeçal ek edelim (tadında muhakkak bir değişim olmuyor) makarna biraz daha haşlanınca süzelim .
  5. Tencereye sıvı yağımızı koyup biraz ısıtalım ve sosumuzu dökelim sos kaynama noktasına gelince makarnamızı koyalım ve sosunu çektire çektire pişirelim. Herkese afiyet olsun 😋 (körili tavuk servis önerisidir)

Pesto Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu