Yemek Tarifleri
Pesto Soslu Makarna

Pesto Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket penne (kalem) makarna
- 1 kutu (200ml) sıvı krema
- 1 kavanoz pesto sos
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- Zerdeçal
Pesto Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tenceremize suyumuzu tuzumuzu ekleyip makarnamızı haşlanmaya bırakalım ve sosumuzu yapmaya başlayalım.
- Uygun bir kaba sıvı kremamızı ve pesto sosumuzu ekleyelim. Bu etapta aşikâr bir ölçü vermedim siz damak tadınıza nazaran azaltıp arttırabilirsiniz ben pesto sosundaki o buram buram fesleğen tadını ve kokusunu sevdiğim için 290ml lik kavanozun hepsini kullandım.
- Sonrasında 1 çorba kepçesi yardımıyla makarna suyundan sosumuza ek edelim (dipnot; makarnanın kaynar suyuyla kremanın kesilmemesi için bir yandan karıştırıp bir yandan suyu ekleyin)
- Makarna suyundan ekledikten sonra makarnaya 1 çay kaşığı kadar zerdeçal ek edelim (tadında muhakkak bir değişim olmuyor) makarna biraz daha haşlanınca süzelim .
- Tencereye sıvı yağımızı koyup biraz ısıtalım ve sosumuzu dökelim sos kaynama noktasına gelince makarnamızı koyalım ve sosunu çektire çektire pişirelim. Herkese afiyet olsun 😋 (körili tavuk servis önerisidir)
Pesto Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








Cevap bırakın