Yemek Tarifleri

Perişan Kurabiye

Perişan Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı fındık
  • 1/2 (yarım) su bardağı kuru üzüm

Perişan Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bir kaba 125 gram tereyağı koyun. 1 det yumurta kırın.
  2. Kaba yarım su bardağı pudra şekeri, yarım su bardağı nişasta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 2 su bardağına un ekleyin.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  4. Yarım su bardağı fındığı robotta geçirip koyun.
  5. Yarım su bardağı kuru üzümü de ekleyin.
  6. Kurabiye hamurundan biçim vermeden küçük modüller kopartıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine dizin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin.Yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.

Perişan Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu