Yemek Tarifleri
Perişan Kurabiye
Perişan Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
- 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı fındık
- 1/2 (yarım) su bardağı kuru üzüm
Perişan Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaba 125 gram tereyağı koyun. 1 det yumurta kırın.
- Kaba yarım su bardağı pudra şekeri, yarım su bardağı nişasta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 2 su bardağına un ekleyin.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Yarım su bardağı fındığı robotta geçirip koyun.
- Yarım su bardağı kuru üzümü de ekleyin.
- Kurabiye hamurundan biçim vermeden küçük modüller kopartıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin.Yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.
Perişan Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın