Yemek Tarifleri

Perdeli Pilav

Perdeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler

İç pilav için;

  • 1 bardak pirinç
  • 2 but tavuk
  • 1 su bardağı badem
  • Yarım çay bardağı antep fıstığı
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı yeni bahar

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytin yağı
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

Perdeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavuklar haşlamaya alınır.
  2. Pirinç kavrulup, kuru yemişler içine atılıp bir arada kavrulur, yeni bahar da konup haşlanan tavuk suyundan 2 bardak konup altı kısılır. Piştikten sonra soğumaya bırakılır.
  3. Hamur yoğurulup, açılır kek kalıbının içine serilip soğuyan pilav içine konup, kapatılır. Üstü kızarana kadar fırında pişirilir.

Perdeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu