Yemek Tarifleri
Perdeli Pilav

Perdeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler
İç pilav için;
- 1 bardak pirinç
- 2 but tavuk
- 1 su bardağı badem
- Yarım çay bardağı antep fıstığı
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı yeni bahar
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı zeytin yağı
- Tuz
- Aldığı kadar un
Perdeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuklar haşlamaya alınır.
- Pirinç kavrulup, kuru yemişler içine atılıp bir arada kavrulur, yeni bahar da konup haşlanan tavuk suyundan 2 bardak konup altı kısılır. Piştikten sonra soğumaya bırakılır.
- Hamur yoğurulup, açılır kek kalıbının içine serilip soğuyan pilav içine konup, kapatılır. Üstü kızarana kadar fırında pişirilir.
Perdeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Cevap bırakın