Yemek Tarifleri
Perde Pilavı

Perde Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ıslatılmış pirinç
- 1 paket haşlanmış tavuk but
- 1 kase haşlanmış soyulmuş çiğ badem
- 1 paket kuş üzümü
- 300 gram kavrulmuş kıyma
- Tuz
- Karabiber
Hamuru için:
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Aldığı kadar un
Perde Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel hamuru yoğurup streçleyin.
- Buzdolabında dinlenmeye alın,ben kıyma ve tavuğu evvelce haşladım kavurdum kenara koydum.
- Daha sonra bademleri haşlayıp soydum ve sıvı yağda kavurdum.
- Pilavı kuş üzümü ile pişirdikten sonra öbür kavrulan materyalleri birlikte karıştırdım ve evvelden tereyağı ile yağladığım borcama bademleri dizdim.
- Buzdolabına koydum.
- Daha sonra hamuru bir kesimi çok başka modülü daha az olacak halde ikiye böldüm.
- Merdane ile incecik açtım.
- Borcama serdim.
- Soğuyan pilavı hamurun içine koydum.
- En son da kapak olarak ayırdığım hamuru incecik açıp kapak olarak yaptım.
- Önceden ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişirdim,afiyet olsun.
Perde Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





Cevap bırakın