Yemek Tarifleri

Perde Pilavı

Perde Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ıslatılmış pirinç
  • 1 paket haşlanmış tavuk but
  • 1 kase haşlanmış soyulmuş çiğ badem
  • 1 paket kuş üzümü
  • 300 gram kavrulmuş kıyma
  • Tuz
  • Karabiber

Hamuru için:

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Aldığı kadar un

Perde Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel hamuru yoğurup streçleyin.
  2. Buzdolabında dinlenmeye alın,ben kıyma ve tavuğu evvelce haşladım kavurdum kenara koydum.
  3. Daha sonra bademleri haşlayıp soydum ve sıvı yağda kavurdum.
  4. Pilavı kuş üzümü ile pişirdikten sonra öbür kavrulan materyalleri birlikte karıştırdım ve evvelden tereyağı ile yağladığım borcama bademleri dizdim.
  5. Buzdolabına koydum.
  6. Daha sonra hamuru bir kesimi çok başka modülü daha az olacak halde ikiye böldüm.
  7. Merdane ile incecik açtım.
  8. Borcama serdim.
  9. Soğuyan pilavı hamurun içine koydum.
  10. En son da kapak olarak ayırdığım hamuru incecik açıp kapak olarak yaptım.
  11. Önceden ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişirdim,afiyet olsun.

Perde Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu