Yemek Tarifleri
Pembe Sultan (Pancar Mezesi)

Pembe Sultan (Pancar Mezesi) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk pancar
- 1 küçük uzunluk mor soğan
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı bal
- 2 tutam tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam susam
- 1 tutam kabak çekirdeği
Pembe Sultan (Pancar Mezesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pancarı ister haşlayın ister fırında ya da air fray ile pişirin.
- Ben air free de fırın kısmında 20 dakika 190°’de pişirdim.
- Piştikten sonra soğuttuğumuz pancarı soyup rendeliyoruz.
- Kırmızı soğanımızı jülyen formunda doğrayıp üzerine bir tutam tuz atıp yağını ekleyip ocakta karamelize olmaya yakın kavuruyoruz.
- Son kademeye geldiğimizde bir çay kaşığı bal ek gidip birazcık su koyup karamelize olmasını sağlıyoruz. Tanımın lezzetini artıran püf nokta burası.
- Bir kaseye yoğurdumuzu bir tutam tuzumuzu rendelediğimiz sarımsakları ekleyip karıştırıyoruz.
- Daha sonra üzerine soğan ve pancar karışımına ek edip güzelce karıştırıyoruz.
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerine susam ve kabak çekirdeklerimizi ilave edip servis yapıyoruz.
Ağız tadıyla yeme dileğiyle 💕.
Pembe Sultan (Pancar Mezesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







Cevap bırakın