Yemek Tarifleri

Pembe Sultan (Pancar Mezesi)

Pembe Sultan (Pancar Mezesi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk pancar
  • 1 küçük uzunluk mor soğan
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı bal
  • 2 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam susam
  • 1 tutam kabak çekirdeği

Pembe Sultan (Pancar Mezesi) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Pancarı ister haşlayın ister fırında ya da air fray ile pişirin.
  2. Ben air free de fırın kısmında 20 dakika 190°’de pişirdim.
  3. Piştikten sonra soğuttuğumuz pancarı soyup rendeliyoruz.
  4. Kırmızı soğanımızı jülyen formunda doğrayıp üzerine bir tutam tuz atıp yağını ekleyip ocakta karamelize olmaya yakın kavuruyoruz.
  5. Son kademeye geldiğimizde bir çay kaşığı bal ek gidip birazcık su koyup karamelize olmasını sağlıyoruz. Tanımın lezzetini artıran püf nokta burası.
  6. Bir kaseye yoğurdumuzu bir tutam tuzumuzu rendelediğimiz sarımsakları ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Daha sonra üzerine soğan ve pancar karışımına ek edip güzelce karıştırıyoruz.
  8. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine susam ve kabak çekirdeklerimizi ilave edip servis yapıyoruz.

Ağız tadıyla yeme dileğiyle 💕.

Pembe Sultan (Pancar Mezesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu