Yemek Tarifleri

Pazar Kahvaltısına Çok Yakışan Krep (Maydanozlu)

Pazar Kahvaltısına Çok Yakışan Krep (Maydanozlu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 3/1 su bardağı zeytinyağı (bardağı göz kararı üçe bölüp alt kısmına malzemeyi koyuyoruz)
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • Dilediğimiz ölçüde maydanoz (isteğe bağlı)

Pazar Kahvaltısına Çok Yakışan Krep (Maydanozlu) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta ve tuzu düzgünce çırpalım.
  2. Süt ve zeytinyağını ekleyip çırpalım.
  3. Unu ekleyelim uygunca çırpalım.
  4. En son dilerseniz maydanoz ekleyelim.
  5. Tavayı uygunca ısıtalım. İki üç damla zeytinyağı ekleyelim.
  6. Krep hamurumuzdan bir kepçe alalım. Tavanın üst kısmına hakikat dökelim ve çabucak tavayı aşağı yana hakikat eğmeye başaralım (hamurun tavanın her yerine ulaşmasını sağlayalım)
  7. Tavayı ocağa koyunca bekleyelim kenarlarından krebin piştiğinden anlayabiliriz (acele ederseniz krep yapışır o yüzden beklemek önemli)
  8. Tavayı salladığımızda krep hamurunun hareket etmesi lazım. Krebin öbür tarafını çevirelim ve pişirelim.
  9. Pişen krebimizi servis tabağına alalım (ben birazını sade birazını da kahvaltılık sos sürüp üstüne peynir dilimleyerek servis ettim)

Afiyet şifa olsun?

Pazar Kahvaltısına Çok Yakışan Krep (Maydanozlu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu