Yemek Tarifleri
Pazar Kahvaltısına Çok Yakışan Krep (Maydanozlu)

Pazar Kahvaltısına Çok Yakışan Krep (Maydanozlu) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 3/1 su bardağı zeytinyağı (bardağı göz kararı üçe bölüp alt kısmına malzemeyi koyuyoruz)
- 1 su bardağı un
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- Dilediğimiz ölçüde maydanoz (isteğe bağlı)
Pazar Kahvaltısına Çok Yakışan Krep (Maydanozlu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve tuzu düzgünce çırpalım.
- Süt ve zeytinyağını ekleyip çırpalım.
- Unu ekleyelim uygunca çırpalım.
- En son dilerseniz maydanoz ekleyelim.
- Tavayı uygunca ısıtalım. İki üç damla zeytinyağı ekleyelim.
- Krep hamurumuzdan bir kepçe alalım. Tavanın üst kısmına hakikat dökelim ve çabucak tavayı aşağı yana hakikat eğmeye başaralım (hamurun tavanın her yerine ulaşmasını sağlayalım)
- Tavayı ocağa koyunca bekleyelim kenarlarından krebin piştiğinden anlayabiliriz (acele ederseniz krep yapışır o yüzden beklemek önemli)
- Tavayı salladığımızda krep hamurunun hareket etmesi lazım. Krebin öbür tarafını çevirelim ve pişirelim.
- Pişen krebimizi servis tabağına alalım (ben birazını sade birazını da kahvaltılık sos sürüp üstüne peynir dilimleyerek servis ettim)
Afiyet şifa olsun😇
Pazar Kahvaltısına Çok Yakışan Krep (Maydanozlu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









Cevap bırakın