Yemek Tarifleri
Patlıcanlı Talaş Böreği

Patlıcanlı Talaş Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet günlük yufka
- 3 adet patlıcan (Orta boy)
- 1 adet soğan
- 1 büyük domates rendesi
- 2-3 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (Zeytinyağ olursa daha uygun olur)
- 1 çay bardağı sıcak su
- Baharatlar (Dilediğiniz baharatları tercih edebilirsiniz)
Sosu için;
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- Kalan sos
- 1 yumurta sarısı
Patlıcanlı Talaş Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patlıcanlı iç harcımızı hazırlıyoruz.
- Tencereye sıvı yağ ekliyoruz.
- Sırasıyla evvel küçük küçük doğranmış soğanları sonra biberleri ekleyip kavuruyoruz.
- Sonrasında üzerine yeniden küçük küçük doğranmış patlıcanları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Patlıcanlar yumuşadıktan sonra domates rendesini, salçasını, baharatları ve sıcak suyu ek edip altını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
- Piştikten sonra soğuması için farklı bi tabağa alıp bekletiyoruz.
- Derin bir kabın içerisine sos için gerekli materyalleri ekleyip çırpıyoruz.
- İlk yufkayı tezgaha seriyoruz.
- Sostan üzerine ekleyip fırçayla yaydırıyoruz.
- Sağ ve sol tarafından 2-3 parmak kalınlığında içe yanlışsız katlıyoruz.
- Katladığımız modüllerin üzerine yeniden sostan fırçayla yaydırıyoruz.
- Sonra alt ve üst taraftan da tıpkı formda katlayıp tekrar sostan sürüyoruz.
- Son olarak bıçakla 4 eşit kesime bölüyoruz.
- Her bir modülün ortasına patlıcanlı harçtan ekliyoruz. Zarf biçiminde bütün köşelerinden katlayıp aksi çeviriyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz.
- Bütün yufkalara birebir süreci uyguladıktan sonra kalan sosun içerisine yumurta sarısı ekleyip yeniden fırçayla üzerlerine sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra çıtır çıtır patlıcanlı talaş böreğimiz hazır ve deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Patlıcanlı Talaş Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






Cevap bırakın