Yemek Tarifleri

Patlıcanlı Talaş Böreği

Patlıcanlı Talaş Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet günlük yufka
  • 3 adet patlıcan (Orta boy)
  • 1 adet soğan
  • 1 büyük domates rendesi
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (Zeytinyağ olursa daha uygun olur)
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Baharatlar (Dilediğiniz baharatları tercih edebilirsiniz)

Sosu için;

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • Kalan sos
  • 1 yumurta sarısı

Patlıcanlı Talaş Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle patlıcanlı iç harcımızı hazırlıyoruz.
  2. Tencereye sıvı yağ ekliyoruz.
  3. Sırasıyla evvel küçük küçük doğranmış soğanları sonra biberleri ekleyip kavuruyoruz.
  4. Sonrasında üzerine yeniden küçük küçük doğranmış patlıcanları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Patlıcanlar yumuşadıktan sonra domates rendesini, salçasını, baharatları ve sıcak suyu ek edip altını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
  6. Piştikten sonra soğuması için farklı bi tabağa alıp bekletiyoruz.
  7. Derin bir kabın içerisine sos için gerekli materyalleri ekleyip çırpıyoruz.
  8. İlk yufkayı tezgaha seriyoruz.
  9. Sostan üzerine ekleyip fırçayla yaydırıyoruz.
  10. Sağ ve sol tarafından 2-3 parmak kalınlığında içe yanlışsız katlıyoruz.
  11. Katladığımız modüllerin üzerine yeniden sostan fırçayla yaydırıyoruz.
  12. Sonra alt ve üst taraftan da tıpkı formda katlayıp tekrar sostan sürüyoruz.
  13. Son olarak bıçakla 4 eşit kesime bölüyoruz.
  14. Her bir modülün ortasına patlıcanlı harçtan ekliyoruz. Zarf biçiminde bütün köşelerinden katlayıp aksi çeviriyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz.
  15. Bütün yufkalara birebir süreci uyguladıktan sonra kalan sosun içerisine yumurta sarısı ekleyip yeniden fırçayla üzerlerine sürüyoruz.
  16. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  17. Soğuduktan sonra çıtır çıtır patlıcanlı talaş böreğimiz hazır ve deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Patlıcanlı Talaş Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu