Yemek Tarifleri
Patlıcanlı Sarma Meze

Patlıcanlı Sarma Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet uzun patlıcan
- 2 adet domates
Sos için :
- Yarım su bardağından biraz fazla mayonez
- 1 tutam yeşillik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı şeker
- 3 yada 4 diş sarımsak
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Patlıcanlı Sarma Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanlar alaca soyulur, uzun şeritler halinde dilimlenir.
- Tuzlu suda bekletilir. Suyu süzülen ve kurulanan patlıcanlar kızartılır.
- Domatesler ince dilimlenir.
- Diğer tarafta sos hazırlanır.Mayonez,yeşillik (İnce doğranmış) (ben maydanoz ve dereotu kattım),tuz,pul biber,rendelenmiş 3 diş sarımsak,çay kaşığı toz şeker hepsi karıştırılır.
- Patlıcan sos sürülür içine domates koyup rulo üzere sarılır.
Afiyet olsun.
Patlıcanlı Sarma Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Cevap bırakın