Yemek Tarifleri

Patlıcanlı Sarma Meze

Patlıcanlı Sarma Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet uzun patlıcan
  • 2 adet domates

Sos için :

  • Yarım su bardağından biraz fazla mayonez
  • 1 tutam yeşillik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3 yada 4 diş sarımsak

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Patlıcanlı Sarma Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcanlar alaca soyulur, uzun şeritler halinde dilimlenir.
  2. Tuzlu suda bekletilir. Suyu süzülen ve kurulanan patlıcanlar kızartılır.
  3. Domatesler ince dilimlenir.
  4. Diğer tarafta sos hazırlanır.Mayonez,yeşillik (İnce doğranmış) (ben maydanoz ve dereotu kattım),tuz,pul biber,rendelenmiş 3 diş sarımsak,çay kaşığı toz şeker hepsi karıştırılır.
  5. Patlıcan sos sürülür içine domates koyup rulo üzere sarılır.
    Afiyet olsun.

Patlıcanlı Sarma Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu