Yemek Tarifleri

Patlıcanlı Gözleme

Patlıcanlı Gözleme Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Göz kararı su
  • 1 kilo patlıcan
  • 1 tane büyük uzunluk kuru soğan
  • 8 tane yeşil biber
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tane büyük uzunluk domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Patlıcanlı Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce hamuru için derin bir kabın içine 1 kilo unu koyup, içine tuz ek edip göz kararı ile yavaş yavaş suyu ek edip hamuru yoğuralım. Hamurun kıvamı kulak göğsünden daha katı olacak.
  2. Yoğurduğumuz hamuru üzerini biz bezle kapatarak yarım saat dinlendirin.
  3. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım daha sonra iç malzemeyi yapmaya başlayalım evvel 1 kilo patlıcanı alacalı soyup, küçük küçük doğrayın.
  4. Bir tencereye 1 çay bardağı zeytinyağını tencereye koyalım kuru soğanı küçük küçük doğrayın, yağa ek edip düzgünce kavurun.
  5. Kavrulan soğana biberleri doğrayın onuda ek edip karıştırın sarımsakları doğrayın onuda tencereye koyalım biraz daha kavrulan harca domateslerin kabuğunu soyup, küçük küçük doğrayın onuda harca ek edelim.
  6. Pişen harca doğranmış patlıcanı ek edip kısık ateşte patlıcanlar yumuşayıp, pişince içine kara biberini, pul biberini, tuzunu katıp yeterlice kavurun.
  7. Kavrulan harç soyunmaya bırakın, daha sonra yoğurup beze yaptığımız hamurları pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  8. Açtığımız hamurun içine patlıcanlı harçtan koyup yarım ay halinde kapatıp teflon tavada güzelce kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun canlar.

Patlıcanlı Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu