Yemek Tarifleri

Patlıcan Kızartma

Patlıcan Kızartma Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet orta uzunluk patlıcan

Bulayacağımız sos için;

  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Galeta unu

Kızartmak için;

  • Yağ

Patlıcan Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Galeta ununu genişçe bir kaba boşaltalım.
  2. Ayrı bir kaba yumurta,tuz ,nişasta, karabiberi alalım çırpalım ,ardından patlıcanları eksiksiz soyalım sapını koparmayalım.
  3. Patlıcanları birbirinden ayırmadan beş altı bölme haline getirelim.
  4. Ardından yumurtalı sosa batıralım ve sonra galeta ununa batıralım.
  5. Yağı tavaya alalım kızdıralım akabinde patlıcanları içine koyup kızartalım.
  6. Kızardıktan sonra servis tabağına alabilirsiniz.

Patlıcan Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu