Yemek Tarifleri
Patlıcan Kızartma
Patlıcan Kızartma Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet orta uzunluk patlıcan
Bulayacağımız sos için;
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Tuz
- Karabiber
- Galeta unu
Kızartmak için;
- Yağ
Patlıcan Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Galeta ununu genişçe bir kaba boşaltalım.
- Ayrı bir kaba yumurta,tuz ,nişasta, karabiberi alalım çırpalım ,ardından patlıcanları eksiksiz soyalım sapını koparmayalım.
- Patlıcanları birbirinden ayırmadan beş altı bölme haline getirelim.
- Ardından yumurtalı sosa batıralım ve sonra galeta ununa batıralım.
- Yağı tavaya alalım kızdıralım akabinde patlıcanları içine koyup kızartalım.
- Kızardıktan sonra servis tabağına alabilirsiniz.
Patlıcan Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın