Yemek Tarifleri
Patatesli Puff Pişi (Çok Yapılan Ve Sevilen Tarifim)
Patatesli Puff Pişi (Çok Yapılan Ve Sevilen Tarifim) İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı un (kıvamına nazaran artırılabilir)
İç harcı için:
- 4 adet büyük patates
- 1 adet büyük kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane yahut reyhan (Ben reyhan kullandım çok yakışıyor)
- 1 çay kaşığı pul biber
Patatesli Puff Pişi (Çok Yapılan Ve Sevilen Tarifim) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabına mayayı, tuzu ve suyu alıp karıştıralım (pişi hamurumuzun mayası mutlaka yaş olmalı şayet kuru koymak istersek pakmaya’nın kuru mayası olmalı başka mayaları denedim pişi çok kuru oluyor)
- Ardından unu denetimi bir biçimde dökelim. (ele çok yapışmayacak yumuşak bir hamur olacak dikkat edelim)
- Hazır olan hamurun üzerini kapatıp mayalana kadar dinlenmeye bırakalım.Püf noktası; hamurun daha da kabarması ve yumuşak olması için elimize iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ döküp dinlenmeye bırakmadan evvel hamuru yoğurup o denli dinlendirelim yıllardır büyüklerimin bana öğrettiği bu süreç hamuru düzgün tarafta çok etkiliyor.
- İç harcını yapalım patatesleri soyup haşlayalım.
- Haşlanan patatesleri ezip püre haline getirelim.
- Soğanı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında salça ve baharatları ile kavuralım. Ve patatesin üzerine alıp güzelce karıştıralım. İç harcımız hazır.
- Hazır olan hamuru ve harcı alıp pişileri yapalım.
- Hamurdan elimizle küçük bir beze koparıp un ile açalım.
- Ardından 1yemek kaşığı patates koyup kapatalım.
- Tüm pişilere tıpkı süreci uygulayalım.
- Önceden kızdırdığımız yağa pişileri atıp zıt düz artlı önlü pişirelim. (kızaran pişiler birinci yağdan çıktığı anda sert olabilir. Bu sizi korkutmasın pişi soğudukça yumuşayacaktır).
Pişimiz hazır afiyet olsun 🫓.
Patatesli Puff Pişi (Çok Yapılan Ve Sevilen Tarifim) Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın