Yemek Tarifleri

Patatesli Peynirli Çıtır Börek

Patatesli Peynirli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket baklavalık yufka
  • 5 tane patates
  • Yarım kase kadar peynir (biraz yağlı peynir olursa güzel olur Maraş peyniri kullandım ben )
  • Tuz
  • Biber
  • Karabiber
  • Tatlı toz biber

Sosu için;

  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Patatesli Peynirli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patatesleri güzelce haşlayın.
  2. Sos materyallerini karıştırın.
  3. Haşlanan patatesleri bir kaba alıp baharatlarını ve peynirini ekleyin.
  4. Diğer taraftan baklavalık yufkaları 4 kat olmak üzere harç koyup sarın.
  5. Yani baklavalalık yufkalar çok ince olduğu için ben 4 kat kullandım siz daha ince seviyorsanız daha az katlı sarabilirsiniz.
  6. Sadece birinci katına sos sürmeniz kâfi.
  7. Tüm yufkaları tepsiye dizdikten sonra kalan sosuda böreklerin üzerine sürün.
  8. 180 derecede alt üst ayarda pişirin.

Patatesli Peynirli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu