Yemek Tarifleri

Patatesli Nefis Poğaça

Patatesli Nefis Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı pakmaya
  • 1 yumurtanın beyazı (sarısı üstüne)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

İç harcı;

  • 4-5 orta uzunluk haşlanmış patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Patatesli Nefis Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel ılık su ile mayamızı kabartıyoruz ve üzerine 1 tatlı kaşığı şeker ekliyoruz.
  2. Daha sonra unumuzun bir kısmını kaba alıyoruz üzerine öteki gereçleri ekleyip yoğurma ya başlıyoruz ele yapışmayan yumuşak bir hamur olunca üzerini kapatıp 30 40 dakika bekletiyoruz.
  3. Daha sonra kabaran hamurdan istediğimiz uzunlukta bezeler yapıyoruz elimizde açtığımız her bezenin içine haşlayıp, ezdiğimiz ve baharatlarını eklediğimiz, harçtan 1 tatlı kaşığı koyup yuvarlıyoruz ve tepside biraz dinlendiriyoruz.
  4. Daha sonra üzerine yumurta sarısı dilediğiniz e nazaran susam çörekotu atıp 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz afiyet olsun.

Patatesli Nefis Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu