Yemek Tarifleri

Patatesli Mantı

Patatesli Mantı Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • 2,5- 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su (Kontrollü ekleyelim az yada fazla olabiliyor)

İçi için;

  • 4 adet patates (Haşlanmış ezilmiş)
  • 1 adet soğan (Doğranmış)
  • 1 tatlı biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yağ

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağ
  • Pul biber

Patatesli Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamur gereçlerini yoğurma kabına alıp ele yapışmayan bir hamur yoğuralım. 10 dk dinlendirelim.
  2. İç gereci için haşlanmış patatesleri ezelim.
  3. Doğranmış yağda kızarttığımız soğanı baharatları ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  4. Hamurumuzu bezeler ayırıp merdane yahut oklava ile açalım.
  5. Bardakla kesip hazırladığımız patatesli içimizden ekleyip uç kısımları sıkı bir biçimde kapatıp kızgın yağda kızartalım.
  6. Sarımsaklı yoğurt ve hazırladığımız biber sosumuzdan üzerine gezdirip servis edelim.

Patatesli Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu