Yemek Tarifleri
Patatesli Mantı

Patatesli Mantı Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 adet yumurta
- Tuz
- 2,5- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı su (Kontrollü ekleyelim az yada fazla olabiliyor)
İçi için;
- 4 adet patates (Haşlanmış ezilmiş)
- 1 adet soğan (Doğranmış)
- 1 tatlı biber
- Karabiber
- Tuz
- Yağ
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
- Tereyağ
- Pul biber
Patatesli Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur gereçlerini yoğurma kabına alıp ele yapışmayan bir hamur yoğuralım. 10 dk dinlendirelim.
- İç gereci için haşlanmış patatesleri ezelim.
- Doğranmış yağda kızarttığımız soğanı baharatları ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Hamurumuzu bezeler ayırıp merdane yahut oklava ile açalım.
- Bardakla kesip hazırladığımız patatesli içimizden ekleyip uç kısımları sıkı bir biçimde kapatıp kızgın yağda kızartalım.
- Sarımsaklı yoğurt ve hazırladığımız biber sosumuzdan üzerine gezdirip servis edelim.
Patatesli Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











Cevap bırakın