Yemek Tarifleri
Patatesli Gül Börek

Patatesli Gül Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 7 adet yufka
İç harç için:
- 4-5 iri patates
- 1 büyük soğan
- Çok az sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Toz k.biber
- Kimyon
Sos için:
- 1 su bardaĝı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
- 2 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Çörekotu
- Susam
Patatesli Gül Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabuklarını soyup doğradığımız patatesleri üzerine geçecek kadar su koyup haşlayalım.
- Haşlanan patatesleri süzelim bir kenara alalım .
- Tencereye biraz sıvı yağ gezdirip yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavuralım.
- Salçasını ekleyip kavurduktan sonra patatesleri ek edelim .
- Tuzunu, baharatını ekleyelim karıştırıp ezelim.
- Yufkaları 4 eşit modüle bölelim birinci parçayı tezgah üzerine alıp kaşıkla sostan biraz gezdirelim.
- Yaprakları üzerine kapatarak her yerine sosu eşit dağıtalım yaprağın uç kısmına harcımızdan uzun şerit halinde yaydıktan sonra çok sıkmadan rulo olacak biçimde saralım.
- Ardından kendi içerisinde tekrar gül halini alacak biçimde dolayalım fırın tepsisine yerleştirip üzerine yumurta karışımını sürelim.
- Çörek otu susam serpip 180-190 derece ısınmış fırında hoş renk alana dek denetimli pişirelim afiyet olsun.
Patatesli Gül Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Cevap bırakın