Yemek Tarifleri

Patatesli Gül Börek

Patatesli Gül Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 adet yufka

İç harç için:

  • 4-5 iri patates
  • 1 büyük soğan
  • Çok az sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Toz k.biber
  • Kimyon

Sos için:

  • 1 su bardaĝı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Çörekotu
  • Susam

Patatesli Gül Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kabuklarını soyup doğradığımız patatesleri üzerine geçecek kadar su koyup haşlayalım.
  2. Haşlanan patatesleri süzelim bir kenara alalım .
  3. Tencereye biraz sıvı yağ gezdirip yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavuralım.
  4. Salçasını ekleyip kavurduktan sonra patatesleri ek edelim .
  5. Tuzunu, baharatını ekleyelim karıştırıp ezelim.
  6. Yufkaları 4 eşit modüle bölelim birinci parçayı tezgah üzerine alıp kaşıkla sostan biraz gezdirelim.
  7. Yaprakları üzerine kapatarak her yerine sosu eşit dağıtalım yaprağın uç kısmına harcımızdan uzun şerit halinde yaydıktan sonra çok sıkmadan rulo olacak biçimde saralım.
  8. Ardından kendi içerisinde tekrar gül halini alacak biçimde dolayalım fırın tepsisine yerleştirip üzerine yumurta karışımını sürelim.
  9. Çörek otu susam serpip 180-190 derece ısınmış fırında hoş renk alana dek denetimli pişirelim afiyet olsun.

Patatesli Gül Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu