Yemek Tarifleri
Patatesli Börek

Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
İçi için;
- 4-5 adet patates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- Karabiber
- Pul biber
- İsot
- Tuz
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
Sos için;
- 1 kase su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harcı için patatesleri haşlıyoruz.
- Ardından soyup eziyoruz.
- Tavada yemeklik doğranmış soğanları kavuruyoruz.
- Salça ve baharatları ekleyip kavuruyoruz.
- Altını kapatıp ezdiğimiz patateslerle harmanlıyoruz.
- Dilerseniz maydanoz da ekleyebilirsiniz.
- Harç soğuyunca börek üretimine başlıyoruz.
- Yufkaları üst üste açıyoruz sekiz eşit kesime bölüyoruz.
- Bi kaseye su dolduruyoruz iki üç yemek kaşığı sıvı yağ ekliyoruz.
- Yufkaya fırça yardımıyla yağlı su sürüyoruz.
- İç harcı koyup sarıyoruz. Tepsiye diziyoruz.
- Üzerine yumurta ve susam koyuyoruz evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.
Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









Cevap bırakın