Yemek Tarifleri

Patatesli Börek

Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka

İçi için;

  • 4-5 adet patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • Karabiber
  • Pul biber
  • İsot
  • Tuz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Sos için;

  • 1 kase su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İç harcı için patatesleri haşlıyoruz.
  2. Ardından soyup eziyoruz.
  3. Tavada yemeklik doğranmış soğanları kavuruyoruz.
  4. Salça ve baharatları ekleyip kavuruyoruz.
  5. Altını kapatıp ezdiğimiz patateslerle harmanlıyoruz.
  6. Dilerseniz maydanoz da ekleyebilirsiniz.
  7. Harç soğuyunca börek üretimine başlıyoruz.
  8. Yufkaları üst üste açıyoruz sekiz eşit kesime bölüyoruz.
  9. Bi kaseye su dolduruyoruz iki üç yemek kaşığı sıvı yağ ekliyoruz.
  10. Yufkaya fırça yardımıyla yağlı su sürüyoruz.
  11. İç harcı koyup sarıyoruz. Tepsiye diziyoruz.
  12. Üzerine yumurta ve susam koyuyoruz evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.

Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu