Yemek Tarifleri
Patatesli Bazlama

Patatesli Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 4-5 su bardağı un
İçi için;
- 4-5 adet haşlanmış patates
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için:
- Tereyağı
Patatesli Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patatesleri haşlamak için tencereye alalım daha sonra yoğurma kabına maya, şekeri, ılık suyu ve sütü koyup karıştıralım 5 dk bekletelim.
- Diğer materyalleri, unu da denetimli koyup ele yapışan yumşak bir hamur yapalım.
- Üzerini kapatalım yarım saat mayalandıralım. Mayalanan hamurları bezelere ayıralım.
- Bir tavaya doğranmış soğanı koyalım üzerine sıvı yağ dökelim ve kavuralım baharatları, ezilmiş patatesleri koyalım.
- Her bir bezeyi elimizle bastırarak açalım, ortasına patatesli harçtan koyalım elimizle kenarlarından toplayarak beze yapalım.
- Bütün bezeler bitince tek tek oklava ile yavaşça açalım orta derece ocakta ısınan tavada gerili önlü pişirelim. En son üzerine tereyağı sürelim. Tanımımı deneyenlere afiyet olsun. 🌸.
Patatesli Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











Cevap bırakın