Yemek Tarifleri

Patates Yatağında Mantar Sote

Patates Yatağında Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tutam tuz

Mantar sote için;

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım paket mantar
  • 1 adet küçük uzunluk soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 küçük uzunluk domatesin rendesi
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Patates Yatağında Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle patateslerin kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesip içlerini oyun sıvı yağ ve baharatları küçük bir kapta karıştırın.
  2. Fırça ile patateslerin içine ve dışına sürün sonra küçük bir fırın kabına dizin evvelden ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  3. Diğer yandan genişçe bir tavaya yağ yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ekleyip kavurun.
  4. Sonra mantarların kabuklarını soyup, onlarıda yemeklik doğrayın ve tavaya ekleyin mantar suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
  5. Sonra sırasıyla salça, domates rendesi ve baharatları ekleyip ocaktan alın.
  6. Patatesleri fırından çıkarın ve içlerini mantar sote ile doldurun, üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyup tekrar fırına verin kaşar eriyip kızarana kadar bekletin.
  7. Sonra fırından alıp sıcak sıcak servis edin afiyet olsun ????

Patates Yatağında Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu