Yemek Tarifleri

Patates Topları

Patates Topları Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet büyük havuç
  • Maydanoz istenilen kadar
  • Dereotu istenilen kadar
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kasığı kadar zeytin yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (olmasada olur)
  • Tuz
  • Karabiber

Yoğurt sos üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kaşık mayonez
  • Tuz

Salça sos üzeri için;

  • 1 dolu kaşık salça
  • 2 kaşık zeytinyağ
  • Karabiber
  • Tuz

Patates Topları Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patatesleri soyup doğrayıp tencereye alalım.
  2. Havuçlarıda soyup ikiye bölüp onuda birebir tencerede patatesle birlikte suyunu koyup pişene kadar haşlayalım.
  3. Suyu süzüp havuçları ayıralım içinden.
  4. Patateslere 3. diş sarımsak tereyağ ve zeytinyağ ekleyip ezelim. Tuz katalım.
  5. Havuçları rendenin küçük tarafı ile rendeleyelim patatese karıştıralım.
  6. Maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyıp karıştıralım. Bir saat kadar soğuması için dinlendirelim.
  7. Salça zeytinyağ ve tuz karabiberi karıştırıp ocakta bir taşım kaynatıp kapatalım.
  8. Daha sonra ceviz iriliğinde elimizde yuvarlayalım patatesleri.
  9. Yoğurt ve mayonezi ,tuzu karıştıralım. Patates toplarının üzerine bir çay kaşığı kadar dökelim.
  10. Yoğurdun üzerinede hazırladığımız salça sosu dökelim.

Patates Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu