Yemek Tarifleri

Patates Püreli Tavuk Sote

Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram tavuk göğsü
  • 10 orta uzunluk patates
  • 1 büyük kuru soğan
  • Tuz
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ (Toplam)
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 diş sarımsak
  • Kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme domates salçası
  • Krema 400 gram

Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patatesler soyulur, yıkanır, 4 de bölünür ve tencereye aktarılır.
  2. Patateslerin üzerini örtecek kadar kaynar su ek edilir ve haşlanır.
  3. Haşlanan patateslerin suyu kalmış ise dökülür, tuz ek edilir ve püre haline getirilir.
  4. Uygun ve çok büyük olmayan borcam yarım yemek kaşığı sıvı yağ ile fırça yardımı ile her yeri yağlanır.
  5. Yağladıktan sonra püre eklenir ve tabana kaṣık yardımı ile yayılır.
  6. ✏️ dilerseniz bir kaç serpmelik karabiber ek ede bilirsiniz.
  7. Tavuk göğsü kuş başı doğranır, yıkanır, süzülür gerekirse kağıt havlu ile durulanır.
  8. Bir tabağa un ve 1 çay kaşığı silme tuz eklenir, karıştırılır, tavuk göğsü ek edilir ve el ile karıştırılır.
  9. Uygun bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir, yağ kızdığında tavuklar eklenir ve ortada karıṣtırarak piṣirilir.
  10. ✏️ ocağın ıssısı orta düzeyin bir üstü olmalı.
  11. Tavuk modülleri kızardığında patates püresinin üzerine eṣit ölçüde üzerine konur.
  12. Aynı tavaya temizlemeden 2 yemek kaṣığı sıvı yağ eklenir, küçük küçük doğranmıṣ soğan ve büyük ve ince doğranmıṣ sarımsak ek edilir, karıṣtırarak soğanlar kavrulur.
  13. Soğanlar pembeleṣdikten sonra yavaṣ yavaṣ un eklenir, bir kaç dakika kavurduktan sonra krema ek edilir.
  14. İyice karıṣtırılır topaklanmaması için, çabucak akabinde salça konur, ocaktan alınır ve pürüzsüz olana dek karıṣtırılır.
  15. Krem kıvamına gelen sos püre yatağında ve üzerinde olan tavuk modüllerin üzerine yavṣ yavaṣ kaṣık yardımı ile dökülür.
  16. En son üzerine kaṣar peyniri serpilir.kaṣar peynirinde benim zercihim cheddardan yana oldu.
  17. Önceden ısıtılmıṣ 250 derecede, alt üst ayarlı fırının orta kısımda piṣmeye bırakılır.
  18. Üzeri kızardığında yemeğimiz hazır demektir.

✏️ İsteğe nazaran tavuk ölçüsünü azaltıp, patates ölçüsünü çoğalta bilirsiniz.

  • ✏️kaṣar peynirinin ölçüsü damak tadınıza bağlı, brnim tercihim çoka kaçmamak kaidesi ile biraz fazla.
  • ✏️ üzerini çok kızartırsanız hafif kuruya bilir.
  • Deneyeceklere afiyet olsun.

Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu