Yemek Tarifleri

Patates Mantısı

Patates Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 adet orta uzunluk patates

Kıymalı harcı için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 150 gram kıyma
  • 1 adet küçük soğan
  • 2 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Yarım çay bardağı su

Üzerine için;

  • Küçük bir kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak ve tuz
  • İnce kıyılmış maydanoz

Patates Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavaya yağları ekleyip ısıtın, kıymayı ekleyip hafif kavurun, küçük doğranmış soğanları ek edip kavurun .
  2. Salça, domates sosu ve baharatları ek edin kavurun ,suyunu ek edip iki üç dakika pişirip altını kapatın.
  3. Patatesleri küp küp doğrayıp hafif tuzlayın kızgın yağda kıtır kıtır olana kadar kızartın ,uygun bir servis tabağına alın.
  4. Üzerine tuzlu sarımsaklı yoğurt gezdirin.
  5. Üzerine kıymalı harçı dökün ,ince kıyılmış maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz afiyet olsun ?.

Patates Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu