Yemek Tarifleri

Patates Köftesi

Patates Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo köftelik ince bulgur
  • 4 adet orta uzunluk patates
  • Biber salçası
  • Kimyon
  • Kuru fesleğen
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Maydanoz

Patates Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle patatesleri soyup haşlıyoruz. Haşlanan patatesleri güzelce eziyoruz.
  2. Daha sonra ince bulguru köfte yoğurma kabına koyup baharatını tuzunu ve salçasını ekliyoruz.
  3. Azar azar ılık su ekleyerek yoğuruyoruz.
  4. Bulgurun kıtırlığı gidene kadar su ekleyerek yoğuruyoruz.
  5. Kıvama gelince patatesi de ekleyip yeterlice yoğruyoruz.
  6. İnce doğradığımız maydanozu da ekliyoruz.
  7. Daha sonra bir su bardağı kadar zeytinyağı da ekleyip yoğuruyoruz.
  8. Şekil veriyoruz. Biçim verirken avcumuza zeytinyağı sürüyoruz elimize yapışmaması için.
  9. İsterseniz zeytinyağına batırarak yenilir isterseniz kıyma ile batıra batıra yenilir.

Afiyet olsun ?

Patates Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu