Yemek Tarifleri
Patates Köftesi

Patates Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo köftelik ince bulgur
- 4 adet orta uzunluk patates
- Biber salçası
- Kimyon
- Kuru fesleğen
- Tuz
- Zeytinyağı
- Maydanoz
Patates Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patatesleri soyup haşlıyoruz. Haşlanan patatesleri güzelce eziyoruz.
- Daha sonra ince bulguru köfte yoğurma kabına koyup baharatını tuzunu ve salçasını ekliyoruz.
- Azar azar ılık su ekleyerek yoğuruyoruz.
- Bulgurun kıtırlığı gidene kadar su ekleyerek yoğuruyoruz.
- Kıvama gelince patatesi de ekleyip yeterlice yoğruyoruz.
- İnce doğradığımız maydanozu da ekliyoruz.
- Daha sonra bir su bardağı kadar zeytinyağı da ekleyip yoğuruyoruz.
- Şekil veriyoruz. Biçim verirken avcumuza zeytinyağı sürüyoruz elimize yapışmaması için.
- İsterseniz zeytinyağına batırarak yenilir isterseniz kıyma ile batıra batıra yenilir.
Afiyet olsun 🌸
Patates Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







Cevap bırakın