Yemek Tarifleri

Patates Cipsi

Patates Cipsi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 orta uzunluk patates
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Tuz
  • 1 kaşık zeytinyağı

Patates Cipsi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Merhaba bizim üzere cips severseniz lakin sıhhatsiz diye yiyemiyorsanız buyrun sağlıklı cips?.

  1. Öncelikle 3 orta uzunluk patatesi soyup haşlamak için tencereye alıyoruz.
  2. Patatesler pişince içerisine su kalmışsa süzüp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Patatesler soğuyunca tuz atıp güzelce eziyoruz.
  4. Ezilen patateslerin içerisine nişastayı ve yağı ekleyip düzgünce yoğuruyoruz.
  5. Tepsimize yağlı kağıt serip daha sonra fındık büyüklüğünde bezeler yapıp tepsimize yerleştiriyoruz. Benim bir tepsim 12 beze aldı.
  6. Bezelerin üzerine yağlı kağıt koyup altı düz olan bir bardak ile bezeleri ince olacak biçimde bastırıyoruz.Burada kıymetli olan olabildiğince bastırıp en ince hale getirmek daha sonra yağlı kağıdı kaldırıp 180 derece fırında fan ayarında kızarıncaya kadar pişiriyoruz afiyet olsun.

Patates Cipsi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu