Yemek Tarifleri

Pastane Yordamı Pizza Poğaça

Pastane Yolu Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 bardak ılık süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz (silme)
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
  • 6 su bardağı un

İçi için;

  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 kase kaşar
  • 1 küçük kase sucuk
  • 10 adet siyah zeytin
  • 3 yemek kaşığı ketçap
  • 1 çimdik kekik

Üzeri için;

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez

Pastane Yordamı Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şeker, ılık süt ve maya uygun derince bir kaba alalım. 10 dakika bekletelim mayamız kabarsın.
  2. Sonra üzerine sıvı yağ, tuz, yumurta akınıda koyup unu ekleyip yoğuralım (unu denetimli bir formda ekleyelim kulak göğsü kıvamında olacak)
  3. Üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyelim.
  4. Mayalanan hamurumuzu 24 beze yapıp, fırın tepsilerine aralıklı dizelim ve 10-15 dk bekleyelimki tekrar kabarsın.
  5. Bir bardak yardımıyla orta kısmına bastırıp, çatalla delikler açalım ki orta kısmı kabarmasın.
  6. Ketçaplı karışımı orta kısmına fırçayla sürelim, üzerini istediğimiz üzere materyalleri yerleştirelim.
  7. Kenar kısımlarına yumurtalı pekmezli karışımdan sürelim. 175 derece fırında nar üzere kızarana kadar pişirelim.

Not:İç materyali olarak konutunuzda ne varsa yada ne ile seviyorsanız o biçimde de yapabilirsiniz. Afiyet olsunn.

Pastane Adabı Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu