Yemek Tarifleri

Pastane Poğaçası

Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı (sarıları üzerine)
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya (7 g)
  • 1 paket kabartma tozu (15 g)
  • 6-6,5 su bardağı un

İç gereci için;

  • 150 gram beyaz peynir
  • 150 gram kaşar peynir

Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Derin bir kasede kuru maya, toz şeker ve 1 su bardağı ılık su ek edip güzelce karıştırın. 10 dk bekletin.
  2. Ardından yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı, tuz, kabartma tozu ekleyip karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım. Üzerini kapatıp 30-40 dk dinlendirelim.
  3. Daha sonra istediğiniz iç harcıyla doldurup kapatıp poğaça formu verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim (poğaçaları kapattığımız yeri alta gelecek formda tepsiye dizelim)
  4. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp çatal ile hal verip, ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede kızarana kadar pişirin. Deneyeceklere afiyet olsun.

Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu