Yemek Tarifleri

Pastane Adabı Supangle

Pastane Metodu Supangle Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı un (biraz tepeleme olsun)
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yumurta sarısı
  • 80 gram bitter çikolata
  • Küçük kakaolu kek küp doğranmış konutta bayat varsa oda olur
  • 1 su bardağı soğuk su (200 ml bardak kullanıyorum, 5 tane küp buz olsun 1 bardak suyun içinde)

Pastane Tarzı Supangle Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Derin bir tencereye birinci olarak unu şekeri kakaoyu ekleyip güzelce karıştırın ve akabinde 1 litre sütü ekliyoruz ve biraz karıştırıyoruz.
  2. Ardından 2 yumurta sarısını ekleyip topaklar gidene kadar güzelce karıştırın ve ocağa alıp orta ateşte kaynayıp kıvam alana kadar pişirin.
  3. Kıvam alıp piştikten sonra ocaktan alın ve içine bitter çikolata ve tereyağı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakıyoruz ve orta ara karıştırıyoruz ve bu ortada kuplara keklerimizi birer ikişertane eşit kesimler biçiminde yerleştirelim.
  4. Supanglemiz 10 dk. Soğuduktan sonra 1 su bardağı buzlu soğuk suyu ekliyoruz.
  5. 1 bardak suyun içinde 5 tane küp buz olsun ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz ve akabinde mikserle 2-3 dk. Çırpıyoruz.
  6. Kuplara eşit bir halde paylaştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra isteğiniz ve dilek ettiğiniz herşeyle süsleyebilirsiniz.
  7. Dolapta soğumaya bırakabilirsiniz. Dolapta daha hoş kıvam alıcaktır fakat katılaşmayacaktır çok hoş bir sütlü tatlıdır konuklarımın severek yediği bir tatlımdır denemenizi tavsiye ederim inşallah dener beğenirsiniz afiyet olsun.

Pastane Yolu Supangle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu