Yemek Tarifleri

Parmak Kebabı (Bir Yiyen Birdaha İstiyor)

Parmak Kebabı (Bir Yiyen Birdaha İstiyor) Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram dana boyun eti
  • 1 soğan
  • 1 yeşil biber
  • 1 tane kırımız kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı sıcak su

Sebzesi için

  • 2 tane iri uzunluk patlıcan
  • 4 tane çarliston biber
  • 2 tane kırmızı kapya biber
  • 3 tane küçük uzunluk patates

Parmak Kebabı (Bir Yiyen Birdaha İstiyor) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Düdüklü tencereye yağı eti ekleyin 5 dakika eti soteleyin.
  2. Üzerine biberleri ,soğanı ,sarımsağı ekleyin.
  3. 2-3 dakika soteleyin sonra domatesi ,salçayı ,tuzu ve baharatlarını ekleyin karıştırın üzerine suyu ek edin
  4. Kapağını kapatın kaynadıktan sonra 10 dakika pişirin ⚠️etiniz serse süreyi uzatın ⚠️
  5. Sebzeleri parmak kalınlığında tıpkı uzunluk doğrayın patlıcanları 5 dakika tuzlu suda bekletin yıkayın kurulayın.
  6. Sırasıyla kızartın kağıt havluya alın yuvarlak fırın kabına pişen eti ekleyin kenarına patatesi dizin.
  7. Üzerine biraz patlıcan biraz kapya biber dizin ortasına patates ve çarlistonu dizin.
  8. Üzerine çeri domatesi ekleyin.
  9. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırına 15 dakika pişirin.
  10. Kenarına maydanoz serpin şehriye pilavı ve yoğurtla servis yapın çok lezzetli oluyor.

Parmak Kebabı (Bir Yiyen Birdaha İstiyor) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu