Yemek Tarifleri

Panna Cotta

Panna Cotta Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram süt
  • 250 gram krema
  • 90 gram şeker
  • 2 gram vanilya
  • 2 adet yaprak jelatin
  • 200 gram üzerine sos
  • jelatini bloom edin
  • krema, süt, şeker ve vanilyayı kariştırarak scald edin
  • jelatini eritip karişima ekleyin

Panna Cotta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. •jelatini soğuk suyun içerisine koyup yumuşamasını bekleyin.
  2. • jelatini beklerken bir tencerede krema, süt, şeker ve vanilyayı kariştırarak kaynama noktasına gelince ocaktan alın (yanlardan yükselmeyeme başlayınca).
  3. •jelatini suyun içinden alın ve boş bir tavada hafif ısıdı eritin lakin dikkat edin çabucak eriyor yakmayın.
  4. • eriyen jelatini kremalı karışmın içine karışırarak koyun jelatin topaklanmasın.
  5. • dilediğiniz servis kabına süzgeçten geçirerek koyun. Oda ısısına gelince üzerine sıfır bir biçimde streç koyun ve buzdolabında bekletin.
  6. •dolapta en az 4 saat soğuttuktan sonra dilediğiniz sosla yahut meyveyle servis edebilirsiniz.
  7. Not: şayet panna cotta soğuduktan sonra kabından çıkartıp tabakta servis edecekseniz sıcak panna cottayı koymadan evvel kasenizi yahut cup’unuzu ıslatın.

Panna Cotta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu