Yemek Tarifleri
Pancar Turşusu
Pancar Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo pancar
- 2-3 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
Pancar Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pancarların kabuğunu soyup iri parçalar halinde dilimliyoruz.
- Tencereye koyup üzerini bir parmak geçecek kadar su ekliyoruz.
- Pancarlar hafif yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Kavanozun içine pancarları yerleştiriyoruz. Tuzunu, sarımsakları, sirkesini ekliyoruz.
- Pancarı haşladığımız suyla kavanozu tamamlıyoruz.
- En son kapağını sıkıca kapatıyoruz.
- En az 2-3 gün bekliyoruz sonra yemeğe hazır artık.
Pancar Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın